Cancel Preloader

Waarom Meulendijks Makelaardij

Roy Meulendijks, bouwjaar 1973. Gecertificeerd makelaar-taxateur sinds 2004. NVM-lid en vervult al jaren een bestuursfunctie voor de afdeling NVM Limburg.

Zoekservice

Op deze pagina kun je vrijblijvend je zoekwensen achterlaten.
Je ontvangt dan met regelmaat mails van ons met nieuw aanbod of woningen waarbij er een aanpassing gedaan is in de prijs. Dit betreft het totale aanbod in de gewenste regio.
Weet dat dit kader zwart/wit is, wellicht mis je hierdoor de woning die buiten de zoekeisen valt en toch binnen je dromen!
Graag gaan we vrijblijvend het gesprek met je aan om de mogelijkheden voor een A tot Z aankoopbegeleiding door te spreken.

Zoekservice

Wij helpen je graag verder!

Vul het formulier in en wij contacteren jou zo spoedig mogelijk.

Wij helpen je graag verder!

De zoekservice van Meulendijks Makelaardij begint met een gedetailleerd intakegesprek waarin de wensen, behoeften en budget van u grondig worden besproken.
Met deze informatie gaan we aan de slag op zoek naar woningen die aan de criteria van u voldoen.

Meulendijks Makelaardij heeft een uitgebreide netwerk en toegang tot vastgoedplatforms om potentiële woningen te vinden die nog niet op de markt zijn of nog niet breed geadverteerd worden. We bekijkt dagelijks nieuwe aanbiedingen en selecteren we de meest geschikte opties voor u.

FAQs

We hebben een aantal handige algemene veelgestelde vragen (FAQ) en bijbehorende antwoorden voor jou op een rijtje gezet.

Als u een eigen NVM-aankoopmakelaar inschakelt bij het kopen van een woning, kan dat u op verschillende manieren helpen besparen:

 1. Onderhandelingsvaardigheden: Een NVM-aankoopmakelaar heeft ervaring en expertise in onderhandelen en kan namens u de best mogelijke prijs bedingen bij de verkopende partij. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op de aankoopprijs van de woning.

 2. Kennis van de markt: Een NVM-aankoopmakelaar heeft kennis van de lokale vastgoedmarkt en kan u helpen om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van de woning die u wilt kopen. Dit kan u helpen om overbodige kosten te voorkomen door te veel te betalen voor een woning.

 3. Juridische expertise: Een NVM-aankoopmakelaar kan u helpen om de juridische aspecten van het koopproces te begrijpen en ervoor te zorgen dat alles volgens de geldende wet- en regelgeving verloopt. Dit kan u behoeden voor juridische problemen en de bijbehorende kosten.

 4. Netwerk van professionals: Een NVM-aankoopmakelaar heeft vaak een netwerk van professionals, zoals taxateurs, bouwkundige experts, en notarissen, waarmee ze kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt tijdens het koopproces. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op de kosten van externe professionals en ervoor zorgen dat u de juiste expertise krijgt.

 5. Tijd en stress: Het kopen van een woning kan een complex proces zijn en veel tijd en energie vergen. Door een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen, kunt u veel van het werk en de stress uit handen geven. Dit stelt u in staat om uw tijd en energie op andere zaken te richten en kan indirect leiden tot besparingen door het voorkomen van fouten of overhaaste beslissingen.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte besparingen die u kunt realiseren met een eigen NVM-aankoopmakelaar afhangen van verschillende factoren, zoals de marktomstandigheden, de onderhandelingsvaardigheden van uw makelaar en de specifieke situatie van de woning die u wilt kopen. Het is raadzaam om vooraf de tarieven en diensten van de NVM-aankoopmakelaar te bespreken en te vergelijken om een goed inzicht te krijgen in de mogelijke kostenbesparingen.

Een NVM-aankoopmakelaar kan u op verschillende manieren ondersteunen bij het kopen van een woning. De exacte taken en verantwoordelijkheden kunnen variëren afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw makelaar, maar over het algemeen kan een NVM-aankoopmakelaar de volgende zaken voor u verzorgen:

 1. Zoekopdracht: De NVM-aankoopmakelaar kan u helpen bij het identificeren van geschikte woningen die aan uw wensen en budget voldoen. Dit kan onder meer het doorzoeken van de NVM-database, het bezoeken van bezichtigingen en het geven van advies over de geschiktheid van woningen om aan uw behoeften te voldoen.

 2. Onderhandelingen: Een belangrijke taak van de NVM-aankoopmakelaar is het namens u voeren van de onderhandelingen met de verkopende partij. De makelaar kan u adviseren over een passend openingsbod, u bijstaan bij de onderhandelingen en proberen de best mogelijke prijs en voorwaarden voor de woning te bedingen.

 3. Juridische check: De NVM-aankoopmakelaar kan de juridische aspecten van de koopovereenkomst voor u beoordelen en controleren. Hierbij kan worden gekeken naar zaken zoals ontbindende voorwaarden, erfdienstbaarheden, kettingbedingen, en andere clausules die van belang zijn bij de koop van een woning.

 4. Bouwkundige keuring: De NVM-aankoopmakelaar kan u adviseren om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren om inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van de woning. Dit kan helpen om eventuele verborgen gebreken of potentiële kosten in de toekomst te identificeren voordat u de koop afrondt.

 5. Financieel advies: De NVM-aankoopmakelaar kan u adviseren over de financiële aspecten van de woningaankoop, zoals de financieringsmogelijkheden, de kosten koper (k.k.), en andere financiële overwegingen die van belang zijn bij het bepalen van uw budget en de haalbaarheid van de aankoop.

 6. Afhandeling van documentatie: De NVM-aankoopmakelaar kan u begeleiden bij de administratieve afhandeling van de koop, zoals het controleren van de koopovereenkomst, het opstellen van de benodigde documenten en het verzorgen van de communicatie met de notaris en andere betrokken partijen.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte diensten en verantwoordelijkheden van een NVM-aankoopmakelaar kunnen verschillen per makelaar en per situatie. Het is daarom belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met uw NVM-aankoopmakelaar over de specifieke taken en services die zij zullen verlenen bij de aankoop van een woning.

Als u een NVM-aankoopmakelaar wilt inschakelen, kunt u deze zelf kiezen en benaderen. NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, en het is een beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland. NVM-makelaars zijn professionals die zijn aangesloten bij de NVM en voldoen aan de kwaliteitseisen en gedragsregels van de vereniging.

U kunt een NVM-aankoopmakelaar vinden via verschillende kanalen, zoals:

 1. Zoekmachines en online directories: U kunt online zoeken naar NVM-aankoopmakelaars in uw regio via zoekmachines of online directories van makelaars.

 2. NVM-website: De officiële website van de NVM heeft een zoekfunctie waarmee u makelaars kunt vinden op basis van locatie en expertise, waaronder aankoopmakelaars.

 3. Aanbevelingen en referenties: Vraag vrienden, familie, collega’s of andere bekenden om aanbevelingen voor NVM-aankoopmakelaars die zij hebben gebruikt en tevreden waren over hun diensten.

 4. Lokale advertenties en advertentieborden: U kunt ook advertenties van NVM-aankoopmakelaars tegenkomen in lokale kranten, tijdschriften of op advertentieborden in uw buurt.

 5. Makelaarskantoren: Veel makelaarskantoren zijn aangesloten bij de NVM en kunnen u helpen met aankoopdiensten.

Wanneer u een NVM-aankoopmakelaar heeft gevonden, kunt u contact met hen opnemen om uw wensen en behoeften te bespreken en verdere afspraken te maken over de diensten die zij zullen verlenen bij de aankoop van een woning. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over onder andere de tarieven, de taken en de verantwoordelijkheden van de aankoopmakelaar voordat u met hen in zee gaat.

Een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar zijn twee verschillende typen makelaars die betrokken kunnen zijn bij de aan- en verkoop van onroerend goed, zoals een woning.

Een aankoopmakelaar is een makelaar die de belangen van de koper behartigt bij de aankoop van een woning. De aankoopmakelaar kan de koper adviseren en begeleiden tijdens het hele aankoopproces, van het zoeken naar geschikte woningen, het doen van onderzoek naar de marktwaarde en juridische aspecten, tot en met de onderhandelingen en de afhandeling bij de notaris.

Een verkoopmakelaar daarentegen is een makelaar die de belangen van de verkoper behartigt bij de verkoop van een woning. De verkoopmakelaar kan de verkoper helpen met het bepalen van de vraagprijs, het opstellen van een verkoopstrategie, het promoten van de woning, het begeleiden van bezichtigingen, het voeren van onderhandelingen en het afhandelen van de verkooptransactie.

Een vast en laag tarief bij een aankoopmakelaar kan verschillende voordelen hebben voor zowel de koper als de makelaar zelf. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom een vast en laag tarief aantrekkelijk kan zijn:

Transparantie: Een vast en laag tarief biedt transparantie voor de koper, zodat hij/zij van tevoren precies weet welke kosten hij/zij kan verwachten voor de diensten van de aankoopmakelaar. Dit kan helpen om onverwachte kosten te voorkomen en een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten van het aankoopproces.

Eenvoud: Een vast en laag tarief kan het aankoopproces eenvoudiger maken, omdat het niet afhankelijk is van de uiteindelijke aankoopprijs van de woning. Dit kan de onderhandelingen met de aankoopmakelaar vereenvoudigen en kan voorkomen dat de belangen van de koper en de aankoopmakelaar conflicteren op basis van de aankoopprijs.

Kostenbesparing: Een vast en laag tarief kan kostenefficiënt zijn voor de koper, omdat het tarief vaak lager is dan de traditionele percentagecommissie die makelaars doorgaans hanteren op basis van de verkoopprijs van de woning. Dit kan resulteren in kostenbesparingen voor de koper, vooral bij de aankoop van duurdere woningen.

Onafhankelijkheid: Een vast en laag tarief kan de aankoopmakelaar stimuleren om onafhankelijk en in het belang van de koper te handelen, zonder dat er een financiële prikkel is om een hogere aankoopprijs te realiseren. Dit kan helpen om belangenconflicten te minimaliseren en ervoor te zorgen dat de aankoopmakelaar uitsluitend de belangen van de koper behartigt.

Concurrentievoordeel: Voor aankoopmakelaars kan het aanbieden van een vast en laag tarief een concurrentievoordeel zijn in de markt, omdat het aantrekkelijk kan zijn voor potentiële kopers die op zoek zijn naar duidelijkheid en kostenbesparingen. Dit kan de aankoopmakelaar helpen om meer klanten aan te trekken en zijn/haar diensten te onderscheiden van andere makelaars.

Het is belangrijk om op te merken dat de tarieven en kosten van aankoopmakelaars kunnen variëren afhankelijk van de regio, de diensten die worden aangeboden en de specifieke overeenkomst tussen de koper en de aankoopmakelaar. Het is altijd verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken over de tarieven en diensten van de aankoopmakelaar en deze schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst.

Als het gaat om de gegevens die je deelt met een aankoopmakelaar, is het belangrijk om te weten dat deze doorgaans onderworpen zijn aan de geldende wet- en regelgeving voor gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie (EU) of vergelijkbare wetten in andere landen.

In het algemeen zou een aankoopmakelaar je gegevens alleen gebruiken voor het uitvoeren van de diensten die hij/zij aanbiedt, zoals het begeleiden van het aankoopproces van een woning. Dit kan onder andere het verzamelen van persoonlijke gegevens omvatten, zoals je naam, contactgegevens, financiële informatie en andere relevante informatie die nodig is om het aankoopproces te faciliteren.

Aankoopmakelaars hebben doorgaans een wettelijke en ethische verplichting om de vertrouwelijkheid van je gegevens te waarborgen en ze alleen te gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. Ze mogen je gegevens niet delen met derden zonder je toestemming, tenzij dit wettelijk vereist is of noodzakelijk is voor de uitvoering van de diensten die je hebt afgenomen, bijvoorbeeld om contact op te nemen met verkopers of andere betrokken partijen tijdens het aankoopproces.

Het is echter altijd belangrijk om de privacybeleid van de aankoopmakelaar goed door te nemen en eventuele vragen of zorgen die je hebt over hoe je gegevens worden gebruikt, te bespreken voordat je akkoord gaat met het delen van je gegevens. Zorg ervoor dat je begrijpt welke gegevens worden verzameld, waarvoor ze worden gebruikt en welke maatregelen de aankoopmakelaar heeft genomen om de privacy en beveiliging van je gegevens te waarborgen.