Cancel Preloader

1500+

Tevreden klanten

Tevreden klanten vormen de belangrijkste
basis van onze successen.

Bouwkundige keuring

Als wij twijfelen over de bouwkundige staat van een woning (denk aan een vochtige kelder, onverklaarbare scheuren in de buitengevels) is er vaak reden tot twijfel.

Twijfel die we graag weg willen nemen voor je middels het inschakelen van een bouwkundig adviseur. Deze zal een uitgebreid bouwkundig rapport voor je verzorgen waarin alle aspecten bekeken en benoemd worden vergezeld met een realistische kostenpost voor verbetering, vernieuwing en verduurzaming. Zowel op korte als op langere termijn.

Waarom laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Een bouwkundige keuring wordt vaak uitgevoerd om inzicht te krijgen in de technische staat en de bouwkundige kwaliteit van een woning of ander vastgoedobject. Hier zijn enkele redenen waarom je een bouwkundige keuring zou kunnen laten uitvoeren:

 1. Inzicht in de staat van de woning.

 2. Ondersteuning bij aankoopbeslissing.

 3. Voorkomen van onverwachte kosten.

 4. Onderhandelingspositie verbeteren.

 5. Planning van toekomstig onderhoud.

Het is belangrijk om op te merken dat een bouwkundige keuring een momentopname is en geen garantie biedt voor de toekomstige staat van de woning. Het kan echter wel een waardevol instrument zijn om inzicht te krijgen in de technische staat van een woning en om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot aankoop, onderhoud en waarde van de woning. Het is raadzaam om een erkende en ervaren bouwkundige inspecteur in te schakelen voor een bouwkundige keuring.

Belang

Bouwtechnische keuring

Ook een bouwkundige keuring is van belang bij de onderzoekplicht als koper

De woning wordt op meer dan 400 punten gecontroleerd

Het aantal punten waarop een woning wordt gecontroleerd tijdens een bouwkundige keuring kan variëren, afhankelijk van de specifieke scope en diepgang van de keuring, evenals de praktijken van de bouwkundige inspecteur of het inspectiebedrijf. In sommige gevallen kunnen bouwkundige keuringen een gedetailleerde controle van meer dan 400 punten omvatten, terwijl andere keuringen zich kunnen beperken tot specifieke aspecten of gebieden van een woning. Typische aandachtsgebieden zijn onder andere:

 1. Fundering en draagconstructie.

 2. Dak en dakbedekking.

 3. Gevels en metselwerk.

 4. Kozijnen, ramen en deuren.

 5. Elektrische installatie.

 6. Water- en gasinstallatie.

 7. Verwarming en ventilatie.

 8. Sanitair.

 9. Isolatie en energiebesparende maatregelen.

 10. Overige aspecten.

“ Een eigen makelaar en vertrouwenspersoon om het hele proces van zoeken tot uiteindelijk aankopen

te ondersteunen.”

x