Cancel Preloader

Taxatie Service

Een taxatieservice kan nuttig zijn in verschillende situaties, zoals bij het kopen of verkopen van een woning, het aanvragen van een hypotheek, het bepalen van de waarde van een woning voor verzekering of belastingdoeleinden, of bij echtscheidingen of erfeniskwesties.

Roy Meulendijks zal doorgaans een fysieke inspectie van de woning uitvoeren en relevante informatie verzamelen om de marktwaarde te bepalen. Vervolgens zal Roy Meulendijks een taxatierapport opstellen waarin de waarde van de woning wordt onderbouwd en toegelicht. Dit rapport kan worden gebruikt als basis voor verschillende doeleinden, zoals het onderhandelen over de verkoopprijs, het aanvragen van een hypotheeklening, of als bewijsstuk in juridische procedures.

Hier moet het taxatierapport aan voldoen:

Het NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. Het is een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut in Nederland dat zich richt op het valideren van woningtaxaties. Het NWWI zorgt ervoor dat taxatierapporten van woningen voldoen aan de eisen van hypotheekverstrekkers, financiers en consumentenbescherming.

Hypothecaire financiering is een belangrijke manier voor veel mensen om een woning te kopen, omdat het hen in staat stelt om het benodigde geld te lenen om een woning te verwerven, zonder het volledige aankoopbedrag in één keer te hoeven betalen. In plaats daarvan betaalt de hypotheeknemer de lening in termijnen, meestal maandelijkse hypotheeklasten genoemd, over een afgesproken periode, vaak tientallen jaren.

Het inschakelen van een taxateur uit de omgeving kan voordelen hebben bij het taxeren van een woning, omdat zij bekend zijn met de lokale marktsituatie en goed op de hoogte zijn van recente verkopen en vergelijkbare woningen in de omgeving. Een lokale taxateur kan hierdoor een nauwkeurige en realistische waardebepaling van een woning maken, wat belangrijk is bij bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek, het bepalen van de verkoopprijs of het maken van financiële beslissingen.

Wanneer moet je woning worden getaxeerd?

Er zijn verschillende situaties waarin het nodig kan zijn om een woning te laten taxeren. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin een taxatie van een woning relevant kan zijn:

  1. Bij het kopen of verkopen van een woning: Een taxatie kan worden uitgevoerd om de marktwaarde van een woning te bepalen.

  2. Bij het aanvragen van een hypotheek.

  3. Bij het bepalen van de waarde voor verzekering of belastingdoeleinden.

  4. Bij echtscheiding of erfeniskwesties.

  5. Bij verbouwingen of renovaties.

NWWI

Nederlands Woning Waarde Instituut

Het is een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut in Nederland dat zich richt op het valideren van woningtaxaties.

Roermond

Wij leveren snel een gevalideerd (NWWI), onafhankelijk en vakkundig taxatierapport.

1500+

Taxatieraporten

Wij zijn al meer dan vijfentwintig jaar een vertrouwd adres voor taxatieopdrachten

Snel en eenvoudig een taxatie aanvragen

Wij taxeren ook conform de regelgeving van iedere willekeurige geldverstrekker, een zogeheten NWWI-taxatie.
Of je nu een taxatie nodig hebt als je een woning hebt gekocht, je overwaarde wilt opnemen, een bouwdepot nodig hebt kunnen wij een taxatie verzorgen welke geaccepteerd wordt door alle geldverstrekkers. Als je hier vragen over hebt horen we het graag!
Onze taxaties voldoen aan alle kwaliteitseisen

ROY MEULENDIJKS