Cancel Preloader

Projectleider Laura Teunissen is opgetogen: “Sinds 1 januari 2021 is voor elke verkoper van een woning het definitieve energielabel verplicht geworden. Dit moet worden aangevraagd bij een geaccrediteerd inspectiebureau. De NVM Service Office is daarop ingesprongen met het aanbieden van de Energielabel Service: vlot, vakkundig en voordelig. We werken met verschillende inspectiebureaus, die opereren in het hele land.

We zijn in mei 2021 begonnen met onze service. Duurde het zes maanden voordat we de eerste 1000 aanvragen hadden behandeld, daarna ging het rap. Elke zes weken gingen we weer over de volgende duizend heen en eind april 2022 hebben we de 5000ste aanvraag genoteerd!”

De NVM Energielabel Service blijkt in een enorme behoefte te voorzien. Makelaars merkten al langer dat duurzaamheid en energiezuinigheid steeds belangrijker worden bij huizenkopers. De recente prijsstijgingen van energie dragen daar uiteraard stevig aan bij.

Bij het in verkoop nemen van een woning vraagt elke makelaar natuurlijk of de verkoper al een energielabel heeft. Is dat niet het geval, dan kan de aanvraag simpel worden ingediend. Meer informatie? Kijk dan hier om meer te lezen.