Cancel Preloader

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1611220231820{background-color: #f5f8fa !important;}”][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=”” css=”.vc_custom_1553605425700{margin-top: 3% !important;margin-bottom: 5% !important;}”][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_single_image image=”18827″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_empty_space][button target=”_blank” hover_type=”default” text=”Nieuwe ingangsdatum model taxatierapport woonruimte 2021 ” link=”https://www.nvm.nl/media/xycdcbtr/nieuwe-ingangsdatum-model-taxatierapport-woonruimte-2021.pdf”][/vc_column_inner][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_column_text]De ingangsdatum van het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 is met drie maanden uitgesteld.

Dat wil zeggen dat het nieuwe rapport niet op 1 juli ingaat, maar op 1 oktober 2021.

De reden is dat de techniek en software achter het nieuwe rapport nog niet naar behoren werken. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over het nieuwe Taxatierapport Woonruimte 2021. De Bureauwaardering gaat zoals gepland gewoon van start per 1 juli.

AB-bestuurslid Theo Lieberom: “We zijn teleurgesteld dat het nieuwe rapport op het laatste moment wordt uitgesteld. Het belang voor onze taxateurs om met een goed werkend systeem te kunnen werken, weegt voor ons echter het allerzwaarst. Die garantie krijgen we nu helaas niet per 1 juli. Veel van onze taxateurs hebben tijd geïnvesteerd in de extra opleiding én hebben de toets met goed gevolg afgerond. Daar zijn we trots op.”

Wanneer het nieuwe rapport live gaat, moet ook alle software naar behoren werken. En ondanks het feit dat bij de NVM alle seinen op groen staan, is dat niet in de hele keten het geval. Uitstel is in dit geval zeker geen afstel.

De NVM vertrouwt erop dat de komende drie maanden goed worden benut om per 1 oktober voor de taxateurs een optimaal en technisch goed werkend product te hebben.

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”left” up=”17″ down=”15″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator type=”small” position=”left” up=”17″ down=”15″][/vc_column][/vc_row]