Cancel Preloader

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1611220231820{background-color: #f5f8fa !important;}”][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=”” css=”.vc_custom_1553605425700{margin-top: 3% !important;margin-bottom: 5% !important;}”][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_single_image image=”18861″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_column_text]Vandaag ligt het nieuwe NVM magazine weer bij onze leden en stakeholders op de mat.

Voor deze editie spraken we o.a. Johan Conijn – hoogleraar woningmarkt – over zijn visie op de stijgende prijzen. Voorzitter Onno Hoes over de gekte op de woningmarkt en de positie van de makelaar/taxateur. De verschillende vakgroepen vertellen over de kansen die er nog liggen in de markt. Yme Bosma vertelt over de NVM Holding en de makelaar van de toekomst. En verschillende leden van de werkgroepen van ‘A Brand New NVM’ aan het woord over waar ze nu staan in het proces. Tot slot is de Nederlandse kantorenmarkt duurzamer dan gedacht. Dat en meer, in het nieuwe magazine!

Voorwoord voorzitter Onno Hoes, magazine juli 2021:[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”left” up=”17″ down=”15″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Ruimte

We krijgen weer ruimte. Om gemakkelijker te ondernemen, ons sociale leven weer op te pakken en stap voor stap terug te keren naar een nieuw normaal. Covid-19 heeft daarbij een blijvend stempel gedrukt op onze samenleving, onze omgang met elkaar en hoe werken thuis en op kantoor zich tot elkaar verhoudt. Meer dan ooit zien we nu hoe belangrijk wonen is en hoeveel waarde de consument daaraan hecht. Ruimte om wonen en werken goed te kunnen combineren, een extra kamer, een buitenplaats of tuin, het zijn stuk voor stuk zaken die hoger op de wensenlijst staan. Dat werd opnieuw zichtbaar bij de presentatie van de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2021. Het platteland is populairder dan ooit en biedt ruimte voor nieuwe woonwensen.

Uw rol en toegevoegde waarde als NVM-makelaar staat daarbij meer dan ooit centraal. Dat geldt over de volle breedte van ons werkterrein en specialismes. De krappe woningmarkt is het meest zichtbaar want die raakt de burger rechtstreeks. Business is veel meer een zakenmarkt. Minder in het oog springend maar qua omvang groot en waar we de nodige dynamiek tegemoet kunnen zien. Denk hierbij aan het nieuwe werken en de invloed op de kantorenmarkt, verdere groei van e-commerce en hoe dat doorwerkt in logistiek vastgoed en winkelpanden. Binnen Agrarisch en Landelijk komen ook diverse ontwikkelingen samen waarbij de stikstofproblematiek en ontwikkelruimte de toon zetten.

Makelen en taxeren is mensenwerk, net zo goed als onze contacten met u als leden. Niets werkt beter dan elkaar zien en samen het persoonlijke gesprek en directe interactie aangaan. Wij missen dat en tegelijk hebben we u onder de omstandigheden actief opgezocht. We organiseerden regionale A Brand New NVM bijeenkomsten, online vraag en antwoord sessies, presenteerden en discussieerden op de regionale ledenvergaderingen en laten van ons horen in de pers en via lobby in Den Haag. Het centrale uitgangspunt daarbij is verbondenheid. Horen en voelen wat er bij u leeft. Delen en inzichtelijk maken waar we als NVM voor u aan werken. Dat alles binnen de ruimte waarover we beschikken.

Ik zie weer licht in de tunnel. Nederland komt in beweging en de eerste signalen komen duidelijk door dat onze economie zijn veerkracht nog heeft en zich sterk gaat herstellen. We krijgen onze ruimte terug om weer normaal te kunnen ondernemen. Meer dan ooit tevoren staat daarbij het menselijke contact voorop. Deskundig, betrouwbaar, open en eerlijk. Dat zijn de waarden waarmee u zich als NVM-lid onderscheidt en het verschil maakt. Als de lokale-, provinciale- en rijksoverheid nu ook nog de regie op de vastgoedmarkt herstellen dan groeien we hopelijk de komende jaren weer door naar een stabiele markt. Daarbij worden de makelaar en taxateur niet meer afgeschilderd als manipulator maar krijgen de erkenning terug die bij ons vakmanschap hoort.

Onno Hoes
Voorzitter NVM[/vc_column_text][vc_empty_space][button target=”_blank” hover_type=”default” text=”Lees NVM Magazine digitaal” link=”https://viewer.joomag.com/nvm-magazine-2-2021/0577388001625563708?short&”][/vc_column][/vc_row]