Cancel Preloader

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1556186004887{padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;}”][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=”” css=”.vc_custom_1553605425700{margin-top: 3% !important;margin-bottom: 5% !important;}”][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_single_image image=”18432″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner offset=”vc_col-lg-6″][vc_column_text]

De Coöperatieve Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs, NVM, bouwt aan een nieuw en duurzaam verenigingsgebouw in Papendorp, gemeente Utrecht.

Op dinsdag 12 januari mocht NVM-voorzitter Onno Hoes de eerste paal slaan. Ondanks de nog steeds geldende lockdown, was het toch een feestelijk moment. Heembouw architecten heeft in opdracht van NVM het pand ontworpen en Heembouw gaat het realiseren. De daadwerkelijke verhuizing staat voor het voorjaar van 2022 gepland.

Het nieuwe en duurzame pand biedt de mogelijkheid tot verschillende werkconcepten en een wisselende bezetting. Er is ingespeeld op de nieuwe werkelijkheid waarin medewerkers wellicht structureel vaker thuis zullen werken. Medewerkers van het NVM-bureau, de NVM Holding, de Academy voor Vastgoed, andere onderdelen van de NVM-Groep en natuurlijk de leden van de NVM zijn welkom om op locatie te werken en samen te komen voor allerlei bijeenkomsten die in het nieuwe NVM pand kunnen worden gehouden. Hierbij kan gedacht worden aan de driemaandelijkse bijeenkomst waarbij NVM de kwartaalcijfers van de woonmarkt presenteert.

[/vc_column_text][vc_separator type=”small” position=”left” up=”17″ down=”15″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text]Voorzitter Onno Hoes: “In deze ingewikkelde tijd waarin we nu leven en werken is het slaan van de eerste paal wel een mooi lichtpuntje. De vastgoedsector is een belangrijke spil in onze economie, in goede en slechte tijden. De NVM-Groep zal vanuit het nieuwe pand nog beter in staat zijn om vanuit onze bedrijven de innovatieve slag te maken die noodzakelijk is om op een vooruitstrevende manier informatie (data) en bemiddeling voor de sector in het algemeen en voor de NVM-leden in het bijzonder op een hoger plan te krijgen. Dit gebouw staat symbool voor (letterlijke en figuurlijke) duurzame verbinding, waardoor open ruimtes gemakkelijk met elkaar verbonden zijn.”

Duurzaamheid en kwaliteit

De nieuwe huisvesting van NVM is een zeer duurzaam gebouw. Het nieuwe pand is straks gasloos en voorzien van een warmtepomp. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van klimaatplafonds en worden er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De gevel wordt gemaakt van keramische tegels die nauwelijks onderhoud nodig hebben en hergebruikt kunnen worden. Het pand met een oppervlakte van circa 5.200 m² BVO verdeeld over vier verdiepingen biedt ruimte voor circa 135 werkplekken, is goed bereikbaar met het OV en heeft circa 140 parkeerplaatsen voor medewerkers en cursisten.

Aanleiding nieuwbouw

De aanleiding om een nieuw pand te bouwen was dat het huidige pand in Nieuwegein niet meer voldoet aan de wensen van een eigentijdse en gezonde werkomgeving. Bovendien is het pand aan grootschalig onderhoud toe.

De gemeente Nieuwegein wil de huidige locatie van de NVM graag op een andere wijze vormgeven, namelijk als entreegebied voor het Cityplan.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]